Blogs,  creatief

5 creatieve dingen tegen verveling.

Helaas zitten sinds afgelopen maandag heel veel mensen thuis, omdat ze niet mogen werken. Dit kan snel verveling opleveren, dus daarom is het goed om een lijstje op te stellen met dingen die je kunt gaan doen als je je begint te vervelen. In deze blog help ik jullie een handje mee voor een paar ideeën te geven. (Onderaan komt nog een leuke tip, mis deze niet!)

1: Start een bulletjournal.

Dit hoeft niet perse een echte boulletjournal te zijn, je kunt ook een schriftje of notitieboekje pakken of een een aantal A4tjes doormidden knippen, gaatjes in doen en in een map stoppen. In een bulletjournal kan je op een leuke creatieve manier lijstjes maken, brainstormen of gewoon lekker doodelen/tekenen. Ook kan je er een planning in maken.

2: Knutselen met afval.

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar iedereen heeft wel oud papier, oude flesjes of blikjes in huis liggen. Hier kun je hele leuke dingen mee knutselen. Pinterest staat vol met ideeën hiervoor! In de komende weken zal ik op mijn blog ook een aantal leuke Ideeën delen hier.

3: Knutselen met dingen uit de natuur.

We mogen niet meer werken, maar dit betekend gelukkig niet dat we helemaal niet meer naar buiten mogen. Een wandeling door het park, bos of over het strand kan heerlijk zijn en je kunt gelijk leuke dingen verzamelen waar je weer mee kunt gaan knutselen. Ook hiervoor kun je weer hele leuke ideeën vinden op pinterest, maar zal ik op mijn blog ook wat van delen in de komende weken.

4: Vingerverven.

Wie deed dit vroeger niet op school? Pak een paar vellen papier en verf op waterbasis en maak de mooiste creaties met je handen en vingers. Het is wel even een kliederboel, maar het is ook leuk om weer even kind te zijn!

5: Collages maken.

Iedereen heeft wel wat oude tijdschiften, reclamefolders of kranten thuis liggen. Hier kun je samen met wat ander soort papier, verf of andere materialen hele leuke collages van maken. Je kunt er voor kiezen om een leuk thema te doen, zoals bijv. Pasen of dingen die je wilt bereiken dit jaar, maar je kan er ook gewoon opplakken wat je leuk vind.

Extra tip:

Aankomende zondag komt er hier een blog online over de verveling pot. In die blog zal ik vertellen wat dit is en voorbeeldjes geven. Dus hou de blog in de gaten!

Als laatste wil ik iedereen die te maken heeft met het virus doordat ze het zelf of een familielid het heeft, heel veel sterkte en beterschap wensen. Ook wil ik alle hulpverleners, onderwijzers en alle mensen in andere sectoren die heel hart werken om Nederland en alle andere landen er weer bovenop proberen te krijgen heel erg bedanken hiervoor, ik heb respect voor jullie! En als allerlaatste wil ik de mensen die financieel de dupe zijn geworden van deze nare situatie ook heel erg veel sterkte wensen voor de komende periode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *