Blogs,  creatief

Yes of Nope? DIY Paasdecoratie van Action.

Bij de action hebben ze veel leuke DIY pakketjes voor de pasen liggen. In deze blog probeer ik een van deze houten setjes uit. Ben je benieuwd wat ik er van vind? Lees dan gauw verder.

Ze hadden bij de action bij mij in het dorp 3 soorten van deze paasdecoratie liggen, deze vond ik zelf het leukst. Op de achterkant van het doosje kun je allemaal zien wat er in moet zitten en daar staat ook de gebruiksaanwijzing op. Het is slim om altijd even te controleren of je pakketje compleet is.

Als eerste moest ik de randjes en zijkanten van het hout verven. De kwast vond ik helemaal niet fijn werken, dus heb ik een eigen kwast gepakt. Daaraast kwam ik er al snel achter dat de verf die erbij zit veel te weinig is voor het gene wat je moet verven. Na 1 dun laagje verf was ik al door mijn verf heen, dus daarom heb ik er voor gekozen om nog een tweede laagje verf erover te doen met verf die ik zelf nog in huis had. Ze hadden er dus beter een tubetje met verf bij kunnen doen, in plaats van dat kleine potje. Gelukkig is de verf van action zelf ook niet zo duur en prima geschikt voor dit project.

Toen dit droog was kon ik de achtergrond plaatjes op het hout plakken. Dit kan met gewone lijm en is makkelijk om te doen, ook het halen van de plaatjes uit de vellen ging heel makkelijk. Ik vond het alleen jammer dat de plaatjes niet overal het hout bedekte, op deze plekken heb ik het hout nog even weer geverfd, zodat het er wat beter uit ziet. Tijdens het plakken heb ik ook de rondjes in de bloemetjes laten zitten, deze kan je heel makkelijk eruit drukken als de lijm droog is. Ik heb dat gedaan omdat het gewoon met plakken makkelijker is, doordat het papier steviger is als de rondjes er nog in zitten.

Daarna mocht ik met het wol aan de gang. De techniek die je moet gebruiken is echt heel makkelijk, je moet alleen even zorgen dat je het voel goed strak knoopt, omdat het wol best wel glad is en je daardoor de knoop los trekt als hij niet strak genoeg zit. Het is de bedoeling dat je alle gaatjes met elkaar en de buitenkant verbindt door het wol er 2 of 3 keer door beide gaatjes heen te doen. Dit vond ik wel een leuk werkje om te doen terwijl ik youtube aan het kijken was. Het resultaat vind ik ook erg leuk geworden!

Toen kon ik eindelijk alles in elkaar zetten. Dit ging niet heel makkelijk, omdat de gaatjes best krap zijn, maar dat ik ook logisch aangezien alles natuurlijk wel goed vast moest zitten. En daarna kon ik beginnen met versieren. Er zitten hele handige stickerkussentjes bij die je kunt gebruiken hiervoor en het leuke vind ik dat je zelf kunt bepalen wat waar komt.

Ik vind het resultaat erg leuk geworden en hij staat ook al mooi te pronken in mijn woonkamer. Ik vond het een erg leuk setje om mee bezig te zijn. Mijn enige 2 minpunten zijn dan ook alleen dat de hoeveelheid verf die erbij zit gewoon echt te weinig is en dat de achtergrond plaatjes niet helemaal mooi aansluiten, waardoor je het hout en eventueel geknoeide verf ziet. Voor kinderen is dit setje ook zeker geschikt, al zal er af en toe wel wat hulp nodig zijn en moet het kind wel met een lang project bezig kunnen zijn, want het maken van deze decoratie heeft mij wel een paar uren gekost.

Ik geef dit pakketje een dikke yes!

Heb jij nog leuke ideeën voor reviews, laat ze dan hieronder in de reacties weten! wie weet ga ik het wel testen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *